Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op 18 en 19 maart 2019 kwamen meer dan 600 lerarenopleiders uit Nederland en Vlaanderen samen in Breda. Het thema Opleiden voor de Toekomst staat centraal tijdens dit congres.
Als we kinderen en jongeren willen opleiden voor de toekomst, dan moeten we ook leraren opleiden voor de toekomst. Wat de toekomst ons brengt en van ons vraagt weten we niet. Daarom is het van belang dat we leraren opleiden die wendbaar zijn in de zin van ondernemend, onderzoekend en creatief én weerbaar door kritisch denken, (zelf)reflectie, zelfregulering. Leraren met een grote maatschappelijke betrokkenheid die zich actief verhouden tot complexe vraagstukken vanuit de samenleving, leraren die samenwerken met elkaar en met andere professionals. Met elkaar staan we – scholen, lerarenopleidingen, onderzoekers, beleidsmakers, politiek – voor de opdracht om nog meer en nog betere leraren op te leiden voor de toekomst. Een opdracht die van ons allen veel creativiteit en samenwerking vereist en waar het VELON/VELOV Congres 2019 een bijdrage aan zal leveren.

Tijdens het VELON/VELOV Congres 2019 werken we het thema Opleiden voor de Toekomst uit in vier programmalijnen:

  1. Kwaliteit voor en ín de klas
  2. Anders organiseren van onderwijs: wat en hoe
  3. Leraren van de toekomst: flexibele professionals
  4. Maatschappij van morgen: diversiteit en urban education

Hierbij is aandacht voor praktische invullingen, inspirerende kennisdeling, verdiepende reflecties en onderzoekende verkenningen.

Meer informatie: https://veloncongres.nl/archief/velon-congres-2019/ 

Gegevens

Datum:
18 maart 2019
Evenement Categorie:
Site:
https://veloncongres.nl/archief/velon-congres-2019/

Organisator

Velon en Velov

Deel ons verhaal, kies je platform

Ga naar de bovenkant