Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.
Ben jij ook gebeten door STEM? Wil jij ook weten hoe je STEM in je klas brengen?

Kom dan naar onze studiedag op 28 mei aan de KU Leuven over geïntegreerd STEM-onderwijs.
De afgelopen 4 schooljaren heeft de KU Leuven samen met 30 ASO en TSO (opleiding IW) – scholen didactisch STEM-materiaal uitgewerkt dat nu voor iedereen in de 2de en 3de graad beschikbaar is. Dus een STEM-aanbod dat méér dan stevig is uitgetest in de klas, door onderzoekers en leerkrachten samen.

Tijdens deze afsluitende studiedag van het onderzoeksproject verwelkomen we professor Alfred Hall die zijn ervaringen met geïntegreerde STEM in Amerikaanse scholen zal delen. Later op de dag vertellen we meer over wat auto’s, sterren en algen gemeen hebben. De deelnemers kunnen daarna kiezen uit verschillende presentaties. We stellen drie leermodules voor die we voor de tweede en de derde graad Secundair Onderwijs hebben ontwikkeld en twee onderzoekers vertellen over hun onderzoeksresultaten. Wat is het effect van geïntegreerd STEM-onderwijs op de kennis en attitude van leerlingen en welke rol kan de leerkracht spelen in de implementatie van geïntegreerde STEM?

Meer info over de studiedag en het inschrijvingsformulier kan je vinden op: https://cno.uantwerpen.be/nl/workshops/wat-hebben-autos-sterren-en-algen-gemeen-slotevent-van-istemschool-maandag-28-mei-2018-ku-leuven-86451.

Locatie

KU Leuven, Parkstraat 51, 3000 Leuven

Organisator

Ku Leuven

Deel ons verhaal, kies je platform

Ga naar de bovenkant